Week van Veilig en Gezond Werken

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Dit jaar is de Week van Veilig en Gezond Werken van 19 tot en met 23 juni. We sluiten de Week op 26 juni 2017 af met het achtste 5xbeter Congres.

5xbeter Film ‘Als je te snel gaat, duurt het pas echt lang!’

5xbeter Congres

Nu ff niet! “Even snel” mag nooit de reden zijn

Ons achtste 5xbeter Congres staat in het teken van gedrag en cultuur. Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste pbm’s, op de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout. De cultuur op de werkplek, de wijze waarop collega’s en leidinggevenden elkaar aanspreken op hun veiligheidsgedrag speelt een grote rol bij het voorkomen van ongevallen. En de meest gehoorde reden om even niet veilig te werken, om de standaard regels niet te respecteren, is dat het even snel moest. Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn.

Lees hier het programma

Het 5xbeter Congres vindt 26 juni plaats in Hart van Holland, Berencamperweg 12 in Nijkerk.

Aanmelden voor het 5xbeter Congres kan via deze link. U kunt het Congres integraal bijwonen, maar ook op onderdelen. Vink bij aanmelding aan waar u bij aanwezig wilt zijn.