Veel overtredingen bij verbouw twee huizen Den Haag

Bij de verbouw van twee herenhuizen in Den Haag zijn drie bouwvakkers aangetroffen die geen werkvergunning hadden. Daarnaast zijn werkzaamheden tijdelijk stilgelegd vanwege gevaarlijke arbeidsomstandigheden.

De controle van de Inspectie SZW bij de verbouw van twee aan elkaar grenzende herenhuizen in Den Haag leverde verschillende overtredingen op.

In de ene woning werkte een Albanees die geen werkvergunning had. In het andere pand twee Oekraïners die ook geen werkvergunning hadden. Hiermee is de Wet arbeid vreemdelingen overtreden en zal per persoon een boete opgelegd worden van maximaal € 12.000,- . Daarnaast had één Oekraïner een gestolen Pools paspoort. Hij is aangehouden door de Vreemdelingenpolitie.

De Inspectie heeft ook verschillende werkzaamheden tijdelijk stilgelegd vanwege overtredingen van de Arbeidsomstandighedenwet. Zo konden de bouwvakkers het pand niet veilig betreden en verlaten, was er gevaar voor kortsluiting of overbelasting, was er gevaar van directe aanraking met onder spanning staande delen van de elektrische installatie en ontbrak een kap van een slijptop die aanraking met draaiende delen moest voorkomen.

Een boete wordt ook opgelegd voor de werkgever van twee werknemers die werkten op een rolsteiger waarbij valgevaar door het ontbreken van het leuningwerk ontstond. De werkzaamheden op de rolsteiger zijn tevens stilgelegd.

Meer informatie
Regels voor buitenlandse werknemers
Arbeidsrisico's in de bouw