Nieuwe Copla Opleidingscentrum geopend tijdens Vakgroepdag voor veiligheidskundigen

Tijdens de jaarlijkse Vakgroepdag van Copla Opleiding Training en Consultants werd het vernieuwde opleidingscentrum aan de Prins Mauritslaan in Harderwijk feestelijk geopend. In het opleidingscentrum worden wekelijks diverse veiligheidskundige opleidingen op post-hbo en post mbo-niveau gegeven.

Ook dit jaar gaven veel veiligheidskundigen, die hun HVK en/of MVK-opleiding volg(d)en, weer gehoor aan de uitnodiging van Copla om deel te nemen aan de Vakgroepdag. Ook veiligheidskundigen die hun opleiding in één van de andere opleidingslocaties van Copla
volg(d)en kwamen kennis tanken en bijpraten met collega’s. Thema van de Vakgroepdag was: Veiligheidskunde en de toekomst.

Op het programma stonden actuele onderwerpen als: De opkomende importantie van CE-markering verzorgd door Marieke Coumans van De Gier | Stam & Advocaten; De rol van de nieuwe veiligheidskundige door Ronald Meijer van Copla; Nieuwe Media en toepassingen voor veiligheidskundigen door Bert Pijfers van Sdu Uitgevers en het nieuwe werkveld voor veiligheidskundigen: REACH toegelicht door Joost van Rooij van Caesar Consult.

De onderwerpen bleken voor veel deelnemers echte eye-openers te zijn. Daarnaast was er volop ruimte om weer even bij te praten met collega veiligheidskundigen.
‘s Middags werd het vernieuwde opleidingscentrum feestelijk geopend door Victor Roggeveen, oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK ).

De openingshandeling werd verricht door de buurvrouwen van het pand, vertolkt door Theaterbureau Dees en Gene uit Harderwijk. ‘Buurvrouw en buurvrouw’ namen geen enkel risico bij het doorknippen van het lint. Volledig gehuld in zeer vrouwelijke persoonlijke beschermingsmiddelen (beschikbaar gesteld door Women Works ), met een belteam en bhv-ers paraat, kon na een finale Last Minute Risico Analyse, het lint eindelijk veilig worden doorgeknipt.

Daarna was gelegenheid voor iedereen om het gehele opleidingscentrum uitgebreid te bezichtigen. Foto’s en video’s van de Vakgroepdag en de opening zullen binnenkort  hier te zien zijn, de presentaties zijn hier te downloaden.