Een nieuw tijdperk voor adembescherming

Op 8 en 9 april worden tijdens Safety&Health@work de nieuwste aanpakken, visies, technieken én producten op het gebied van veilig en gezond werken gepresenteerd door kennispartijen, stakeholders, bedrijven en standhouders. Naast een uitgebreide beursvloer zijn er 30 verschillende kennissessies, een congres en meet-the-expert-sessies. Deelname is gratis.

 

Kennissessie door Rick van der Heide ; Een nieuw tijdperk voor adembescherming

De keuze van het juiste adembeschermingsmiddel is belangrijk. Maar controleren of dit middel op het gezicht van de drager past is niet minder van belang. Dat kan met een fittest. Naast het correct uitvoeren van een fittest is het begeleiden van medewerkers die niet door de fittest komen een belangrijk onderdeel van de fittest. Hoe werkt dat in de praktijk? Dat komt aan de orde in deze sessie .

Verder zullen de normeringen voor adembescherming de komende jaren ingrijpend veranderen. Verdere integratie van ISO normeringen is onvermijdelijk en dat heeft grote gevolgen. Begrippen als P3 stoffilters en de kleurcodering van gas/damp filters worden ingrijpend gewijzigd. U hoort tijdens deze sessie wat dit voor u betekent.

Rick van der Heide
Rick van der Heide is Hogere Veiligheidskundige en PBM-specialist bij Copla Opleiding-Training-Consultants. Hij is docent van verschillende PBM-cursussen voor verkopers en veiligheidskundigen en lid van de NEN normcommissie adembescherming. Deze sessie wordt ondersteund door de branchevereniging AVAG.

Schrijf je online in voor de beurs Safety & Health @Work 8 en 9 april 

Nog een week en dan staat Ahoy volledig in het teken van Veilig & Gezond werken. Heeft u zich al ingeschreven? Naast een uitgebreide beursvloer zijn er 30 verschillende kennissessies, een congres en meet-the-expert-sessies. Deelname is gratis. Ontmoet Copla/ Rick van der Heide op de beurs, Rick geeft op 8 april een Kennissessie; Een nieuw tijdperk voor adembescherming.
Ook staat de stichting van het SVK-register op de beurs met standnummer 500. Het SVK-register geeft de hele maand april bij inschrijving in het SVK-register niet alleen de opleidingenvoucher maar ook het nieuwe boek “Arbopocket in de pocket 2014”.