Copla hoofdsponsor Dag van Het Veilig Werken in Harderwijk

Op dinsdag 28 oktober vindt de jaarlijkse Dag van Het Veilig Werken (DvHVW) plaats. Dit jaar is Copla Opleiding-Training-Consultants hoofdsponsor van deze dag waarop veilig werken centraal staat. Copla is gespecialiseerd in veiligheidszorg. De DvHVW wordt georganiseerd in het Bouw & Infra park in Harderwijk.

Copla is gespecialiseerd in veiligheidszorg met als doel het werk daadwerkelijk veiliger te maken. Hiertoe biedt ze al meer dan 25 jaar opleidingen, ondersteuning en coaching aan. Als hoofdsponsor van de Dag van Het Veilig Werken wil Copla haar expertise nadrukkelijk onderstrepen. 

Copla verzorgt o.a. de erkende opleidingen Hogere en Middelbare Veiligheidskunde, veiligheidskundige masterclasses, in-companytraining, coaching en veiligheidskundig advies. Op het gebied van het beleid, gebruik en keuze van persoonlijke beschermingsmiddelen (waaronder face fittesten) beschikt Copla over extra deskundigheid.

Dag van Het Veilig Werken en VCA Jaarcongres

Op de Dag van Het Veilig Werken  (DvHVW) vindt tevens het VCA Jaarcongres plaats. VCA bestaat dit jaar 25 jaar. Deelnemers aan het congres hebben een eigen programma en toegang tot de DvHVW Expo.

Op de DvHVW kunnen max. 3 van de 12 Toolboxmeetings worden gevolgd en tevens de DvHVW Expo worden bezocht. De Toolboxmeetings worden gehonoreerd met 0,5 SKO-punt .

Copla zal op alle drie de platformen aanwezig zijn.

Inschrijven toolboxmeeting met korting

Ga voor het complete programma en meer informatie over de DvHVW en het VCA Jaarcongres naar: www.dagvanhetveiligwerken.nl .

Bij inschrijving voor de Toolboxmeetings (3 stuks incl. Expo) ontvangt u als relatie van Copla €10,– korting.
Vermeld daarvoor bij uw inschrijving: Relatie Copla.

Copla op DvHVW en VCA Jaarcongres

Kennissessie VCA Jaarcongres: VCA The next level
Hoe maakt u (VCA) voorlichting en onderricht effectiever en verhoogt u de veiligheid?

Doel van de VCA-checklist is het werk structureel veiliger te maken. Voorlichting en Onderricht (V&O) o.a. toolboxmeetings zijn een vast onderdeel. Maar hoe effectief zijn toolboxmeetings en andere vormen V&O in de praktijk? Hoe kunt u V&O inspirerend en effectiever maken en naar een hoger level tillen? Zodanig dat medewerkers daadwerkelijk veiliger gaan werken? Spreker: Ronald Meijer

Toolboxmeeting PBM’s: effectief of schijnveiligheid?
Welke PBM kies je wanneer en waarvoor? PBM zijn bedoeld als laatste redmiddel om veiligheid te borgen. Het kiezen van een PBM mag niet leiden tot schijnveiligheid. Het kiezen voor een PBM is immers nog steeds risico-nemend. Daarom is het belangrijk een goede afweging en keuze te maken en eventueel risico-mijdende oplossingen te zoeken.

In de Toolboxmeeting PBM  wordt u aan de hand van praktijkvoorbeelden bewust gemaakt van deze keuzes en oplossingen. Spreker Rick van der Heide .

Demonstratie face fittesten op de Expo
Om de gezondheidsrisico’s van uw medewerkers tijdens het werk zo veel mogelijk te beperken kan (op basis van de RI&E) het dragen van adembescherming op de werkplek verplicht zijn. Voor daadwerkelijke bescherming moet de adembescherming ook goed passen op het gelaat, op de juiste wijze worden gebruikt en onderhouden.

Om dit te testen wordt een face fittest afgenomen. Hoe werkt zo’n face fittest? Hoe kun je straks als erkend face fittester aan de slag? Ook Branchevereniging Avag is bij Copla op de Expo aanwezig.   Meer informatie over de cursus face fittesten.