Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Subsidie

Tegemoetkoming scholingskosten

Wilt u starten met 1 van onze veiligheidsopleidingen, de opleiding Hogere Veiligheidskunde of Middelbare Veiligheidskunde of 1 van onze brandmeldinstallatie cursussen? Wellicht is het mogelijk de opleidingskosten volledig of gedeeltelijk gesubsidieerd te krijgen! Er zijn diverse instanties die voor de praktijkgerichte Opleidingen binnen Copla dit geheel of gedeeltelijk subsidiëren.

Bekijk onderstaande mogelijkheden of u wellicht in aanmerking kunt komen voor een subsidie.

OTIB

OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. OTIB ondersteunt werkgevers en werknemers uit deze branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap, zij kunnen hiervoor bij OTIB subsidie ontvangen.

Voor diverse praktijkgerichte opleidingen zijn verschillende regelingen voor deze tegemoetkoming van toepassing. Ontdek van welke regeling u gebruik kunt maken! Kijk voor meer informatie de website van wij-techniek (voorheen OTIB).

De maatregelen rondom het coronavirus raakt ook de technische installatiebranche hard. Daarom brengen wij in deze moeilijke tijd deze subsidies extra onder de aandacht.

Subsidie Scholingsvouchers zelfstandig professionals (provincie Overijssel)

Op de website kunnen zelfstandige professionals subsidie aanvragen voor bijscholing. Onder bijscholing wordt hier verstaan: cursussen, opleidingen of trainingen na de beroepsopleiding die u nodig heeft voor het uitoefenen van uw huidige beroep als ondernemer. Als u meerdere bijscholingen wilt volgen dan moeten zij allemaal voldoen aan de voorwaarden in deze regeling.

Kijk voor meer informatie www.overijssel.nl/subsidies

Vouchers voor heel Overijssel!

De vouchers zijn beschikbaar voor iedereen die in Overijssel op zoek is naar een baan in de techniek, voor werkenden in de techniek en voor vakmensen die parttime techniekdocent willen worden. De vouchers zijn inwisselbaar bij een door Overijsselse Techniekuitdaging erkend opleidingsinstituut (Copla) en zijn goed voor 5.000 euro voor nieuwkomers in de techniek, 2.500 euro voor werkenden en 3.000 euro voor aanstaande docenten.

Kijk op de vernieuwde website van Overijsselse Techniekuitdaging

Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM)

OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Hun gezamenlijke doel is om het vakmanschap in de branche naar een hoger plan te tillen. Een belangrijk onderdeel van hun dienstverlening is het co-financieren van de opleidingskosten voor werkgever, werknemer of leerling. Kijk voor meer informatie bij het overzicht de OOM-regelingen.
Maar wellicht zijn er nog andere regelingen of subsidies op landelijk of regionaal niveau die voor uw bedrijf interessant zijn. OOM heeft ze voor u helder en overzichtelijk op een rijtje gezet in deze subsidiewijzer.

OVP

Het Sectorplan Procesindustrie is afgelopen, maar met name in een aantal specifieke regio’s  zijn nog volop kansen om mee te doen met de Sectorplannen. In de regio wordt in kaart gebracht bij welke bedrijven tekorten en overschotten dreigen en worden medewerkers door middel van gerichte acties via een mobiliteitscentrum herplaatst naar een kansrijk beroep, waarbij ook omscholing tot de mogelijkheden behoort. Meer informatie over sectorplannen in uw regio vindt u op de website het ministerie van SZW: www.ovp.nl.

O&O-fondsen

Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen dragen financieel bij aan de scholing van werknemers in hun branche. Er zijn vele Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen. Wilt u van het fonds gebruik maken, neem dan contact op met uw brancheorganisatie, want de exacte mogelijkheden en voorwaarden verschillen per sector. Hier vindt u een overzicht van erkende O&O-fondsen en verwante fondsen.

SLIM: subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2022 € 47,9 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Op deze pagina vindt u de documenten die nodig zijn om een aanvraag in te dienen en om de realisatie van uw project te verantwoorden. Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar subsidieregelingSLIM@minszw.nl

STAP-budget

Het STAP-budget (de subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie) waarbij werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget krijgen van maximaal € 1.000 per jaar wordt per 1 maart 2022 mogelijk. Wees er dan klaar voor, want op=op. Iedere 2 maanden is er een nieuw aanvraagtijdvak. Zoek en vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

Op deze website vind je alle actuele informatie over het STAP-budget. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en mogelijkheden van het STAP-budget? Blijf op de hoogte door je in te schrijven via het contactformulier.

‘NL Leert Door’ voor onder meer werknemers en werkzoekenden

Het programma NL Leert Door is voor:

  • werknemers;
  • flexwerkers;
  • zzp’ers;
  • ondernemers;
  • mensen die nu geen werk hebben.

Vanaf 1 december 2020 kan iedereen tussen de 18 en 65 jaar een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar. Ook kan iedereen vanaf 1 december 2020 gratis online scholing volgen.

Bekijk de mogelijkheden op Hoewerktnederland.nl.

Note: Wij doen ons best om deze informatie zo accuraat mogelijk te houden. Desalniettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina.

Copla
Opleiding-Training-Consultants-Coaching

Postadres:
Postbus 279
3840 AG Harderwijk

(0341) 430 848 info@copla.nl Opleidingslocaties

Elektronische leeromgeving
elo

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?