RI&E van HVK cursist Henk Meijer bij beste 3 van Nederland

RI&E van HVK cursist Henk Meijer bij beste 3 van Nederland
Gekozen tot beste methode in onderwijs 

Copla Opleiding-Training-Consultants HVK cursist Henk Meijer – Perspectief is tijdens ‘De nationale dag van de preventiemedewerker’ verkozen tot beste RI&E uitvoerder in het onderwijs. Met de door Henk Meijer uitgevoerde Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) methodiek voor het primair onderwijs behoort hij zelfs tot de 3 meest succesvolle RI&E’s in alle categorieën. 

Risico inventarisatie en evaluatie
De door Henk Meijer ontwikkelde methodiek ‘Iedereen betrokken’ werd door de jury omschreven als: “verfrissend, vernieuwend en compleet”. Dit mede omdat er naast de ‘standaard’ zaken ook gekeken wordt naar een borging en een jaarlijkse terugkerende cyclus. 

Met name in het onderwijs is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van de risico’s. Niet alleen directie, leerkrachten maar ook leerlingen en hun ouders worden in het proces betrokken. Het gebouw en de werkomgeving van de docenten is namelijk tevens de plek waar dagelijks honderden leerlingen rondlopen. Zorgen voor betrokkenheid en integratie in het lespakket zorgt voor bewustwording en beperkt op voorhand de risico’s. Resultaat: de RI&E wordt onderdeel van het primaire proces van de school. En veiligheid wordt een geïntegreerd terugkomend thema op school.

Uiteraard is deze methode toepasbaar in elke branche en worden de medewerkers van alle organisaties betrokken in het proces van de RI&E (veilig werken). 

Dag van de preventiemedewerker
In het NBC congrescentrum in Nieuwegein werden op 21 juni jl. tijdens ‘De dag van de preventiemedewerker’ de gehele dag workshops gegeven waarin het belang van de RI&E naar voren kwam. Hierin bleek veel enthousiasme richting dit soms ondergeschoven kindje. Een veilige werkplek en werkomgeving betekent lagere risico’s voor u en uw werknemers. 

Juryvoorzitter Nicole Pikkemaat (FNV Formaat) had vanwege al deze aspecten Henk Meijer als totaalwinnaar uitgeroepen maar uiteindelijk kozen enkele andere juryleden voor Acta uit Amsterdam maar benadrukten dat alle drie genomineerden een hoog niveau hadden laten zien en dat de verschillen zeer klein waren.