Nieuw: Intervisie voor veiligheidskundigen

Als veiligheidskundige sta je vaak alleen in de organisatie om medewerkers van gevraagd en ongevraagd advies te voorzien. Bij het coördineren van projecten en motiveren van medewerkers kun je soms voor lastige dilemma’s komen te staan. Intercollegiaal feedback kan je hierbij verder helpen. Daarom introduceert Copla op 16 januari 2015, intervisie voor veiligheidskundigen op mvk-niveau. 
‘Bij onze intervisie-groep is het de bedoeling dat middelbaar veiligheidskundigen MVK en arbo-professionals onder begeleiding van een deskundige coach hun eigen vraagstukken inbrengen en samen met gelijkgestemden, oplossingen proberen te vinden voor problemen waar je als veiligheidskundige tegen aanloopt in de praktijk.

Resultaat

Door deel te nemen in een intervisiegroep verbeteren veiligheidsprofessionals hun persoonlijk en professioneel handelen en breiden ze hun kennis en netwerk uit.

Intervisietechnieken

Er worden verschillende intervisietechnieken gebruikt om de leden van de intervisiegroep ‘out off the box’ te laten denken en het ingebrachte probleem te analyseren en samen op te lossen, zoals: intervisiekaartspel, roddelspel, clinic methode en kleurenmethode. In overleg met de groep wordt een intervisietechniek vastgesteld.
Een intervisiegroep wordt gevormd door maximaal 8 leden. De groep komt vier tot vijfmaal bij elkaar. De planning wordt in overleg met de leden vastgesteld.

Interesse?

Heb je belangstelling om deel te nemen in een intervisiegroep? Meld je dan aan via de website Intervisie-MVK. Bel of e-mail ons voor vragen 0341-430848 of info@copla.nl o.v.v. intervisiegroep.