Kritische gedragscompetenties trainen

Leren, leren is dat alles?

Veel organisaties zijn op zoek naar meer grip op veilig gedrag. Roepen dat het veiliger moet, maakt niet dat iedereen in de organisatie weet hóe het veiliger moet. Coachen op kritische kerncompetenties is de sleutel tot succes.

tekst Rick van der Heide

Verduidelijken welk gedrag daarbij wenselijk is zou een positief effect kunnen hebben. We spreken dan namelijk verwachtingen uit die veelal na een incident worden uitgesproken: “Maar ik had verwacht dat die monteur ook bij deze haastklus de machine veilig zou stellen, vóórdat hij er met zijn vingers in gaat”. Kennis en vaardigheden heeft deze monteur, want dat laat hij al zien in andere situaties. De vraag is wat deze monteur nodig heeft om veilig gedrag te laten zien bij haastklussen. Coachen op kritische kerncompetenties is de sleutel tot succes in zulke situaties.

Coachen op competenties

Een medewerker wordt hierdoor eigenaar van zijn eigen ontwikkeling. Het is voor die medewerker direct duidelijk dat er maar één persoon verantwoordelijk is voor het eindresultaat, en dat is hijzelf. Een belangrijk onderdeel is namelijk een 360 graden feedback op zijn competenties. Hierbij worden meerdere personen uit zijn (zakelijke) omgeving betrokken. Een medewerker die van collega’s 360 graden feedback heeft gekregen over kritische gedragscompetenties, staat direct in de juiste leerstand. Hij is gemotiveerd zich te verbeteren en wil graag vaardig worden om van meerwaarde te zijn voor zijn collega’s.

Voorbeeld: Van een onzekere uitvoerder is het onzekere gedrag direct zicht- en merkbaar voor collega’s en leidinggevende. Om deze onzekere uitvoerder zekerder te maken, helpt het niet om zijn taken over te nemen. Bijvoorbeeld zijn leidinggevende de medewerkers op de bouwplaats laten aanspreken. Wat wel helpt is coachen op zijn kritische gedragscompetentie.

Lees het hele artikel op de website van Copla Coaching.
Rick van der Heide heeft dit artikel geschreven voor Vakblad Arbo nummer 7, Rick is coach, hogere veiligheidskundige en directeur van Copla Coaching.