Een PBM duur? Probeer eens een ongeval

Gebrekkige kennis en zuinige inkopers .

Door gebrekkige kennis en zuinige inkopers lopen werknemers met ondeugdelijke schoenen, jassen en beschermkapjes. Er is meer communicatie en voorlichting nodig, stelden de deelnemers aan de ‘ronde tafel’ over pbm’s. “Er zijn nog altijd bedrijven die een tender uitschrijven en simpelweg kiezen voor de laagste prijs”.

Een paar meningen :

  • De gebruiker heeft alleen aandacht voor design en merkbeleving;
  • Inkopers te weinig kennis over producten;
  • Bedrijven moeten beseffen investering in veiligheid levert geld op;
  • Goede PBM-leveranciers moeten verplicht meewerken aan opleiden van medewerkers die klanten adviseren.

Lees alle meningen en actuele inzichten over beleid rond PMB’s terug in het artikel ‘Gebrekkige kennis en zuinige inkopers’ , in het januari/februarinummer van Vakblad Arbo.

Ronde tafel

Bij de ronde tafel over persoonlijke beschermingsmiddelen die vakblad Arbo organiseerde is veel deskundigheid aanwezig. Henk Vanhoutte is secretaris-generaal van de European Safety Federation. Hans Milders vertegenwoordigt de AVAG, de branchevereniging van fabrikanten en leveranciers van pbm’s. Stephanie Jansen begeleidt normcommissies van NEN op het gebied van pbm’s. Sjon de Bie is manager PBM en beroepskleding van Wiltec bv. Ook de praktijk is aangeschoven.

Michel Groenbos is hoger veiligheidskundige en als veiligheidscoordinator onder andere verantwoordelijk voor het beleid voor gebruik van pbm’s bij het Commando Zeestrijdkrachten. Ingrid van den Hemel, medewerker bij de medische dienst
van kunstmestproductent Yara, volgde recent een opleiding persoonlijke beschermingsmiddelen bij veiligheidskundigadviseur en docent Rick van der Heide van Copla Opleiding-Training-Consultants.
Bron: Vakblad Arbo