Copla is supporter Week van de RIE 2016

De 2e Week van de RI&E van 13 t/m 17 juni 2016

Als supporter van de De Week van de RI&E heeft Copla een white paper ‘Risico- inventarisatie en -evaluatie Appeltje eitje!?‘ gemaakt.
U kunt deze whitepaper kosteloos hier aanvragen. U ontvangt dan binnen enkele ogenblikken de aangevraagde white paper van ons per e-mail.

Mocht u desondanks vragen hebben naar aanleiding van de whitepaper neem dan vrijblijvend contact op met één van onze consultants jabin@copla.nl of rick@copla.nl

Introductie op de Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) from Steunpunt RIE

In navolging van de succesvolle 1e Week van de RI&E in 2015, organiseert Steunpunt RI&E van 13 t/m 17 juni de tweede ‘Week van de RI&E’. Het thema is deze keer “Oog voor uw werknemers”.

Thema: “Oog voor uw werknemers”

Het thema ‘Oog voor uw werknemers’ gaat in op de verantwoordelijkheid van werkgevers om een gezonde en veilige werkplek te creëren samen met hun werknemers. Bovendien levert het ondernemers voordelen: bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers en vergroten in veel gevallen de productiviteit. Door minder verzuim wordt de bedrijfscontinuïteit bovendien verbeterd, waar ook klanten bij gebaat zijn.

De feiten op een rijtje

35% van de bedrijven heeft een RI&E inclusief Plan van Aanpak. Vooral bedrijven met minder dan 10 werknemers hebben vaak geen RI&E. De RI&E-naleving is hier 28%, ten opzichte van 84% in de grote bedrijven met 100 of meer werknemers. (bron: Werkgevers Enquête Arbeid 2014 – TNO)
Naar schatting zijn er jaarlijks ruim 17.000 nieuwe gevallen van beroepsziekten (bron: Nederlands Centrum voor Beroepsziekten);
Het werkgerelateerde verzuim kostte bedrijven in 2012 ongeveer 5 miljard Euro. (bron: Arbobalans 2014).

Bron: Rie.nl