Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

V&G Bouwproces

Copla leert V&G te borgen tijdens het hele bouwproces

Geeft u wel eens opdracht voor een bouwproject of bent u erbij betrokken? Dan bent u mede verantwoordelijk voor de Veiligheid en Gezondheid tijdens het hele bouwproces! Alleen samen maakt u er een veilig en efficiënt bouwproject van.

De opleiding V&G Ontwerpfase bouw duurt 3 dagen,  de opleiding V&G Uitvoeringsfase bouw duurt 4 dagen. De eerste 2 dagen worden eventueel gezamenlijk uitgevoerd. Daarna volgt voor de opleiding V&G Ontwerpfase bouw nog 1 lesdag, voor de opleiding V&G Uitvoeringsfase bouw volgen nog 2 lesdagen.

De kosten voor de opleiding V&G Ontwerpfase bouw zijn € 1.282,00 excl. BTW, de kosten voor de opleiding V&G Uitvoeringsfase bouw zijn € 1.622,00 excl. BTW. Vraag per mail of bel 0341 – 430 848 naar de voorwaarden!

Data 2022:

V&G Ontwerpfase Bouw; 3 + 17 februari + 10 maart 2022

V&G Uitvoeringsfase Bouw; 3 + 17 februari + 24 maart + 7 april 2022

In 2020 ontving de Inspectie SZW 3655 meldingen van arbeidsongevallen. 54 mensen overleden als gevolg van een ongeval tijdens het werk. Het aantal meldingen is wel lager dan voorgaande jaren, maar de Inspectie SZW geeft aan dat dat komt door de verschillende lockdowns en het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis. Structurele verbetering blijft nodig.

Raadpleeg de Monitor Arbeidsongevallen 2020

De bouw telde in 2020 dertien dodelijke ongevallen. Dat meldt de Inspectie SZW. Dat is een zeer lichte daling in vergelijking met voorgaande jaren. Alleen in 2015 lag het cijfer nog lager, toen ging het om ‘maar’ negen incidenten met dodelijke afloop.

Het totaal aantal arbeidsongevallen met dodelijke afloop in Nederland schommelt al jaren tussen de vijftig en de zeventig, laat de Inspectie weten. “Dat is ook dit jaar niet anders”, schrijft woordvoerder Elizabeth Palandeng in een reactie. “Ook het aantal dodelijke incidenten in de bouw wijkt niet substantieel af van voorgaande jaren.” De bouw zelf wil naar nul doden per jaar, maar dat lukt dus vooralsnog niet.

Aandacht voor V&G vermindert het risico op ongevallen en draagt bij aan de kwaliteit van uw bouwwerk en bouwproces.

Lees  op deze pagina de brochure ‘Samen veilig en gezond bouwen’ die gaat over de rollen en verplichtingen van de diverse partijen tijdens de drie fasen van het bouwproces: de ontwerpfase, de uitvoeringsfase en de gebruikersfase. Bekijk ook het Online magazine Inspectie SZW over rol opdrachtgevers bij veilig bouwen.

Copla is gespecialiseerd in veiligheid en opleidingen. Wij leren u hoe bouwen veiliger en efficiënter kan. Volg één van onze opleidingen, masterclass of laat u coachen.

Aanvraag nieuwsbrief V&G Bouwprocessen

Wilt u op de hoogte blijven van wet- en regelgeving en andere informatie rond Veiligheid en Gezondheid (V&G) in het bouwproces? Schrijf dan in voor onze speciale Gratis Nieuwsbrief V&G Bouwprocessen! De nieuwsbrief zal maximaal eens per kwartaal verschijnen. Ze... » Lees meer...

Coaching V&G Coördinator Bouw

Als V&G Coördinator Bouw staat u er vaak alleen voor om gevraagd en ongevraagd te adviseren. Bij het coördineren van projecten en het motiveren van medewerkers kunt u soms voor lastige dilemma's komen te staan. Intercollegiale feedback en coaching helpen.... » Lees meer...

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?