Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Persoonscertificatie van Hogere veiligheidskundigen

Copla Examen het uitvoerend examenbureau

Copla Examen neemt voor DNV GL het examen af voor de persoonscertificatie van HVK-ers. Wij nemen het HVK examen af. Als Copla HVK cursist heeft u een voordeel en kunt u het combi-examen afleggen.

Kerndeskundige

Hogere veiligheidskundigen (HVK) die beschikken over het persoonscertificaat HVK mogen zich ‘kerndeskundige’ noemen. Alleen kerndeskundigen mogen een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en bijbehorend plan van aanpak toetsen. Een Arbodienst moet gecertificeerde HVK-ers in dienst hebben. Het certificatieschema voor het persoonscertificaat Hogere veiligheidskundige is in de Arboregeling opgenomen als Bijlage IIe (behorend bij artikel 2.16 ‘Werkveldspecifiek certificatieschema voor het persoonscertificaat Hogere Veiligheidskundige’). U kunt hier de volledige regeling vinden.

Voordelen van persoonscertificering als HVK-er zijn:

  • Als kerndeskundige bent u wettelijk bevoegd RI&E’s te toetsen en hierover advies uit te brengen;
  • In overlegsituaties met bijvoorbeeld klanten en overheden, kunt u zich als gecertificeerd HVK-er profileren;
  • Veel werkgevers hechten aan het persoonscertificaat HVK.

DNV GL

DNV GL heeft per 1 juli 2014 een aanwijzing verkregen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) om HVK-ers te mogen certificeren. Voordelen van certificatie via DNV GL zijn:

  • Internationale erkenning; DNV GL heeft in diverse landen vestigingen waardoor de bekendheid van naam en logo van DNV GL groot is;
  • Volledig online; U levert uw portfolio volledig digitaal aan via een speciale portalsite van DNV GL. De communicatie met de examinator(en) loopt ook via deze portal.

Copla Examen

Copla Examen is het uitvoerend examenbureau van DNV GL voor het certificeren van HVK-ers. Dit betekent dat wij onze HVK cursisten de mogelijkheid kunnen bieden om aan een zogenaamd combi-examen deel te nemen. Tijdens dit examen wordt zowel de HVK opleiding afgerond als ook het examen voor het persoonscertificaat HVK afgenomen. Voordelen van het afleggen van het combi-examen via Copla en DNV GL zijn:

  • Na succesvol doorlopen van het combi-examen ontvangt u uw HVK diploma en beschikt u over het persoonscertificaat HVK. U bent dus direct kerndeskundige;
  • Doordat u gebruik maakt van het afstudeertraject van de HVK opleiding betekent het afleggen van het examen voor het persoonscertificaat HVK slechts een geringe extra inspanning;
  • U ontvangt begeleiding bij de verplichte ICT- (intervisie) bijeenkomsten.

Uitleg over de aanmelding voor het combi-examen ontvangt u tijdens de HVK opleiding.

HVK-ers die de opleiding bij een ander opleidingsinstituut volgen, hebben helaas niet de mogelijkheid tot deelname aan een combi-examen. Maar ze kunnen zich hier aanmelden voor het examen voor het persoonscertificaat HVK.

HVK-ers die al in het bezit zijn van een persoonscertificaat, maar zich willen her-certificeren kunnen zich hier aanmelden.

ICT

Copla biedt kerndeskundigen de mogelijkheid tot deelname aan begeleide ICT-bijeenkomsten. Meer informatie vindt u hier.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?