Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Persoonscertificatie van Hoger Veiligheidskundige

Copla Examen het uitvoerend examenbureau

Kerndeskundige

Hoger Veiligheidskundigen (HVK) die beschikken over het persoonscertificaat HVK mogen zich ‘kerndeskundige’ noemen. Alleen kerndeskundigen mogen een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en bijbehorend plan van aanpak toetsen. Een Arbodienst moet gecertificeerde HVK-ers in dienst hebben. Het certificatieschema voor het persoonscertificaat Hoger Veiligheidskundige is in de Arboregeling opgenomen als Bijlage IIe (behorend bij artikel 2.16 ‘Werkveldspecifiek certificatieschema voor het persoonscertificaat Hogere Veiligheidskundige’). U kunt hier de volledige regeling vinden.

Voordelen van persoonscertificering als HVK-er zijn:

  • Als kerndeskundige bent u wettelijk bevoegd RI&E’s te toetsen en hierover advies uit te brengen;
  • In overlegsituaties met bijvoorbeeld klanten en overheden, kunt u zich als gecertificeerd HVK-er profileren;
  • Veel werkgevers hechten aan het persoonscertificaat HVK.

Na afronding van de HVK Opleiding bij Copla kunt u zich als kerndeskundige certificeren. Voor het persoonscertificaat HVK of voor de HVK-ers die zich willen her-certificeren kunt u terecht bij Hobéon SKO.
DNV GL neemt op dit moment geen kandidaten meer aan u vindt hierover meer informatie op deze pagina. Voor de HVK’ers die via DNV GL een persoonscertificaat hebben verkregen geldt dat deze geldig blijft tot de datum die op het pasje staat.

Bij- en nascholing

Onze Masterclasses en de los te volgen HVK modules zijn gewaardeerd met 1-4 studiepunten in het onderhoudssysteem van Hobéon SKO voor arbeids- en organisatiedeskundigen, arbeidshygiënisten en veiligheidskundigen.Voor een overzicht en de toegekende SKO-punten van de bij- en nascholingsactiviteiten bekijk deze pagina.

ICT

U moet als certificatie-aanvrager, dus voor zowel initiële aanvragen als hercertificatie, aantonen dat u heeft deelgenomen aan intercollegiale toetsing (ICT). Copla biedt kerndeskundigen de mogelijkheid tot deelname aan begeleide ICT-bijeenkomsten. Meer informatie vindt u hier.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?