Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Adembescherming

Speciaal voor veiligheidsprofessionals hebben wij een eendaagse masterclass ontwikkeld waarin u alles leert over beleid, organisatie, advies, fitfactor bepalen, ri&e adembescherming, keuze, wetgeving en methodieken face fittesten.

Duur van de opleiding: 1 dag
Cursusprijs: €495
Extra's:
  • Copla klanten € 50 korting
  • 1 Hobéon SKO studiepunt
  • Gebruik voucher SVK-register mogelijk

Voor wie

De masterclass is speciaal gericht op veiligheidsprofessionals die zich willen verdiepen in adembescherming.  In deze masterclass wordt specifiek ingegaan op adembescherming, andere PMB worden in deze masterclass niet behandeld.

Veiligheidskundigen die hun opleiding volgden bij Copla, ontvangen € 50,- korting op de cursusprijs. U kunt ook uw voucher SVK-register verzilveren.

De masterclass is gewaardeerd met 1 studiepunt in het onderhoudssysteem van Hobéon SKO voor arbeidshygiënisten en veiligheidskundigen. Voor meer informatie: www.hobeon.nl.

Start Opleidingen

De startdatum van deze opleiding wordt in overleg ingepland. Geef bij het aanvragen van cursusinformatie of inschrijving uw voorkeur aan voor een startdatum. Wij nemen dan contact met u op.

Resultaat

In de Masterclass Adembescherming leert u alles over beleid, organisatie, fitfactor bepalen, ri&e adembescherming, keuze van soort adembescherming, wetgeving, verschillende methodieken face fittesten en instructies voor het gebruik van adembescherming.

  • Kiezen adembescherming
  • Gebruiken adembescherming
  • Onderhouden
  • Face Fittesten

Nieuwe ontwikkelingen face fittesten

Een in Nederland nog onderbelicht risico bij het gebruik van adembescherming is het juist opzetten van adembeschermingsmiddelen en de pasvorm. Een medewerker die een masker gebruikt en zijn baard laat staan kan beter zijn masker af doen, omdat het masker dan toch niet voldoende zijn gezondheid beschermt.

Binnen de asbest-sector is het wettelijk verplicht om jaarlijks een face fittest (pasvormtest) uit te voeren waarbij dergelijke problemen worden blootgelegd. Andere sectoren zullen naar verwachting spoedig volgen. Ook hiervoor is aanvullende kennis bij veiligheidskundigen dus geen overbodige luxe.

Lees meer over Face Fittesten in Nederland

Lees meer over de Cursus Face Fittester

Waarom verdiepen in adembescherming

Medewerkers die gas/damp filters gebruiken op hun werkplek zijn zich soms niet bewust van het belang van het gebruik van de juiste, goed passende adembescherming. Ook het goed onderhouden en goed gebruiken van maskers en filters is niet altijd goed bekend. Soms vervangen medewerkers de filters van hun masker slechts één keer per maand, terwijl vervanging van filters op hun specifieke werkplek dagelijks of tot twee keer per dag noodzakelijk is om optimaal beschermd te zijn.

Als veiligheidskundige dient u niet alleen vanuit gezondheidsrisico’s de noodzaak van adembescherming te onderkennen (ri&e) en beleid te maken (juiste keuze). Ook het instrueren, motiveren en controleren van medewerkers is noodzakelijk om daadwerkelijk bescherming te realiseren.

In de Masterclass Adembescherming komen al deze aspecten aan bod.

Schrijf u in via de website. Heeft u vragen, bel of e-mail ons of onze docent Rick van der Heide  (veiligheidskundige en lid NEN-normcommissie adembescherming) gerust. Tel. 0341-430848 of info@copla.nl.

Docenten

De lessen worden gegeven door eigen, ervaren en in de praktijk actieve docenten en gastdocenten. Onze docenten zijn vaak ook actief als consultant. De docent begeleidt u persoonlijk tijdens en na de opleiding.

Rick van der HeideRick van der Heide

Veiligheidskundig adviseur HVK | Docent MVK / HVK | PBM-adviseur en docent | VVGW contactpersoon Copla Opleiding-Training-Consultants-Coaching | Bedenker van de Opleiding DE VeiligheidsCOACH

Groepsgrootte en locatie

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De cursus vindt plaats in ons eigen opleidingscentrum te Harderwijk. Vanaf 8 deelnemers kunnen we de opleiding ook in company voor u organiseren.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?