Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Projecteringsdeskundige OAI Type B

De Opleiding Projecteringsdeskundige type B leert u op basis van de projecteringsregels uit de NEN 2575-3 het op tekening ontwerpen van een installatie met slow-whoops uitgaande van standaard ruimtes zonder geluidsberekeningen.

Duur van de opleiding: 5 dagen
Cursusprijs: €1.600
Extra's:
 • Projecteringsdeskundige OAI - type A nodig dan 7 dagen
 • Start 18 mei 2022 Zeist

Start Opleidingen

Waarom Copla kiezen

Waarom Copla kiezen

 • Kortere opleidingen die leiden tot uitstekende resultaten
 • Praktische instelling van docenten door het uitvoeren van audits
 • Jarenlange opleidingservaring en kennis van huidige regelgeving
 • Opleidingslocaties in heel Nederland
 • In-company mogelijkheid op locatie of in uw regio
 • Concurrerende opleidingskosten
 • Interessante combinatiekortingen

Bekijk de cursusplanning of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

De all-in cursusprijs bedraagt € 1.600,- exclusief btw. Vraag de complete cursusinformatie Projecteringsdeskundige ontruimingsalarminstallatie Type-B aan voor een overzicht van de inhoud, planning en totale opleidingskosten.

Voor wie

Als medewerker bij een (erkend)installatiebedrijf of branddetectiebedrijf bent u verantwoordelijk voor het ontwerpen, onderhouden en projecteren van ontruimingsalarminstallaties (OAI). Het vakbekwaam overeenkomstig de voorschriften ontwerpen, projecteren en laten installeren van een ontruimingsalarminstallatie is dan een goede keuze.

De opleiding is de perfecte voorbereiding voor het verplichte examen Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallatie luidalarm type B, vereist om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd ontruimingsalarminstallaties te kunnen projecteren.

Voor toelating tot de Opleiding Projecteringsdeskundige OAI beschikt u bij voorkeur over een diploma MBO-Elektrotechniek.

Vraag de cursusplanning aan of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

Resultaat

Na het volgen van de Opleiding Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties:

 • Heeft u kennis van bouwkundige brandpreventie.
 • Heeft u kennisgemaakt met de brandveiligheids wet- en regelgeving, waaronder Bouwbesluit en Bouwverordening.
 • Heeft u kennis van geluidsmetingen, het fenomeen geluid, ruimte akoestiek en geluidsisolatie.
 • Kunt u de ontruimingsalarminstallatie ontwerpen, onderhouden projecteren en controlemetingen uitvoeren.

Aanmelding en kosten

U kunt zich  hier  aanmelden de kosten hiervoor bedragen  € 1.600,- inclusief het examen.

Normen

Van belang is dat u tijdens de cursus beschikt over de laatste versie van de norm NEN 2575-1:2012+C1:2021 nl de delen 1, 2, 3, 4 en 5 en de norm NEN 2654-2:2018. U neemt deze normen zelf mee naar de cursus!

 

Docenten

De lessen worden gegeven door eigen, ervaren en in de praktijk actieve docenten en gastdocenten. Onze docenten zijn vaak ook actief als consultant. De docent begeleidt u persoonlijk tijdens en na de opleiding.

Menno SteinMenno Stein

Brandbeveiliging | Brandpreventiedeskundige 1| Engineer brandbeveiliging | Inspector | ANPI | Docent Brandmeldinstallaties

Studieopzet en groepsgrootte

De praktische Opleiding Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallatie Type B duurt  5 dagen  (totaal 32 contacturen). In de opleiding worden alle aspecten behandeld die u nodig heeft bij het correct ontwerpen, onderhouden en projecteren van ontruimingsalarminstallaties. Ook maakt u kennis met het werk als projecteringsdeskundige OAI in theorie en praktijk. Uiteraard komen de relevante normen en voorschriften ook aan de orde. Deze opleiding wordt gelijktijdig gegeven met de Opleiding Projecteringsdeskundige OAI Type-A. Type -A cursisten krijgen 7 dagen les waarin het maken van geluidsberekeningen wordt behandeld.

Tot slot trainen we u uitgebreid voor deelname aan het landelijk erkend examen Projecteringsdeskundige OAI-Type-B. Het examen wordt afgenomen door ISAC Examens.

INCOMPANY

Vanaf 6 deelnemers kunnen we de opleiding ook incompany bij u organiseren. We doen u daarvoor graag een aantrekkelijk voorstel op basis van uw specifieke wensen en doelstellingen. De inhoud van het programma, het aantal dagdelen, de uitvoeringsdata en de uitvoeringsplaats worden in overleg met u vastgesteld.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?