Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties

Een praktische Opleiding tot Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties (PDB) waarin alle aspecten aan bod komen aangaande het correct projecteren van brandmeldinstallaties.

Duur van de opleiding: 8 dagen (48 contacturen)
Cursusprijs: €2.434
Extra's:
 • GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND
 • Start 10 mei 2022 in Harderwijk
 • Start 13 september in Capelle ad IJssel

Start Opleidingen

Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties

Datum: 13/09/2022
Locatie: Capelle aan den IJssel

Waarom Copla kiezen

 • Kortere opleidingen die leiden tot uitstekende resultaten
 • Praktische instelling van docenten door het uitvoeren van audits
 • Jarenlange opleidingservaring en kennis van huidige regelgeving
 • Opleidingslocaties in heel Nederland
 • In-company mogelijkheid op locatie of in uw regio
 • Concurrerende opleidingskosten
 • Interessante combinatiekortingen

Bekijk de cursusplanning of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

De all-in cursusprijs bedraagt € 2.434,- exclusief btw. Het examen wordt aansluitend afgenomen op de 7e en 8e lesdag op de locatie. Hierdoor heeft u geen extra werktijd en de reiskosten en reistijd worden ook beperkt.

Vraag de complete cursusinformatie Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties aan voor een overzicht van de inhoud, planning en totale opleidingskosten.

Voor wie

Als medewerker bij een (erkend)installatiebedrijf en branddetectiebedrijf bent u verantwoordelijk voor het ontwerpen en projecteren van brandmeldinstallaties. Het vakbekwaam overeenkomstig de voorschriften ontwerpen, projecteren en laten installeren van een brandmeldinstallatie is van het grootste belang!

De opleiding is de perfecte voorbereiding voor het verplichte examen Projecteringsdeskundige BMI, vereist om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties te kunnen projecteren.

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de Opleiding Projecteringsdeskundige BMI. Bij  voorkeur beschikt u over een diploma MBO-Elektrotechniek.
Voor het volgen van deze opleiding is wel actuele kennis nodig op het niveau van de Installatiedeskundige BMI. Hiervoor kunt u de Opleiding, het Zelfstudiepakket of een Opfriscursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallatie BMI volgen bij Copla.

We bieden een opfrisdag Installatiedeskundige BMI aan voor het opfrissen van uw actuele kennis op het niveau van Installatiedeskundige BMI. Deze opfrisdag bestaat uit het kort herhalen van de lesstof Installatiedeskundige BMI en het behandelen van vooraf in te sturen vragen.

Ook kunt u eventueel een zelfstudiepakket aanvragen, het pakket bestaat uit o.a. het maken van opdrachten, toetsen en het bestuderen van de lesmaterialen.

Vraag de complete cursusinformatie en planning aan of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties (BMI) heeft u kennis van:

 • Grondbeginselen van brandveiligheid, techniek en voorschriften
 • Zelfstandig projecteringsproblemen met betrekking tot onterechte meldingen oplossen
 • Normering op het gebied van projectering van brandmeldinstallaties
 • Zelfstandig een Programma van Eisen opstellen en vertalen naar een ontwerp van brandmeldinstallaties

Doorgroeimogelijkheden

De Opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties kan ook als vervolg op de Opleiding Installatiedeskundige BMI of de Opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties worden gevolgd.

Indien u zich aanmeldt voor de opleiding PDB-BMI en tevens aanmeldt voor de Opleiding PDO -A of PDO-B of Opleiding IDB-BMI, ontvangt u een interessante combinatiekorting. Vraag naar de mogelijkheden en prijs.

Aanmelding en kosten

U kunt zich hier aanmelden de kosten bedragen € 2.434,- inclusief het examen.

Normen
Van belang is dat u tijdens de cursus beschikt over de laatste versie van de norm NEN 2535:2017 en de norm NEN 2654-1+C1: 2018. U neemt deze normen zelf mee naar de cursus!

Voor meer informatie over de actuele kennis op het niveau Installatiedeskundige BMI, de Opleiding , het Zelfstudiepakket  en de Opfriscursus Installatiedeskundige BMI  bel 0341 430 848 of mail ons info@copla.nl.

Als u zich tevens direct aanmeldt voor de Opleiding Installatiedeskundig BMI  ontvangt u een interessante combinatiekorting.

Docenten

De lessen worden gegeven door eigen, ervaren en in de praktijk actieve docenten en gastdocenten. Onze docenten zijn vaak ook actief als consultant. De docent begeleidt u persoonlijk tijdens en na de opleiding.

Arno van KruijsbergenArno van Kruijsbergen

Inspecteur Brandmeldinstallaties en Ontruimingsalarminstallaties | Brandbeveiliging | Normcommissie NEN 2535 | Kruijgen B.V. | Brandveiligheid Inspecties | Docent Brandmeldinstallaties

Studieopzet en groepsgrootte

De praktische Opleiding Projecteringsdeskundige BMI duurt  8 dagen  (totaal 48 contacturen). In de opleiding worden alle aspecten behandeld die u nodig heeft bij het correct projecteren van brandmeldinstallaties. Ook maakt u kennis met het werk als Projecteringsdeskundige in theorie en praktijk. Uiteraard komen de relevante normen en voorschriften ook aan de orde.

Tot slot trainen we u uitgebreid voor deelname aan het landelijk erkend examen Projecteringsdeskundige BMI. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenbureau en wordt op de locatie afgenomen verdeeld over 2 dagen

Tijdens dag 7 van de opleiding doet u examen in de onderdelen multiplechoice en open vragen. Dag 8 staat in het teken van de projectopdracht.

Afsluiting

Tijdens de Opleiding trainen wij u voor deelname aan het landelijk erkende examen Projecteringsdeskundige BMI. Tijdens de 7e lesdag wordt er geoefend met proefexamens Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties waarna u afsluit met het examen. Lesdag 8 staat in het teken van de projectopdracht. Als u  ook daarvoor slaagt, ontvangt u het erkende diploma Projecteringsdeskundige BMI.

INCOMPANY

Vanaf 6 deelnemers kunnen we de opleiding ook incompany bij u organiseren, dit kan desgewenst bij u op de locatie of in uw regio. We doen u daarvoor graag een aantrekkelijk voorstel op basis van uw specifieke wensen en doelstellingen.

Vraag de complete cursusinformatie en cursusplanning aan of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?