Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

Het vakbekwaam overeenkomstig de voorschriften inspecteren en onderhouden aan brandmeldinstallaties is van het grootste belang! Dit leert u in de Opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB)

Duur van de opleiding: 6 dagen (36 contacturen)
Cursusprijs: €1.657
Extra's:
 • GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND
 • Opfriscursus Installatiedeskundige BMI
 • Startgarantie 25 maart 2022 Harderwijk
 • 3 juni 2022 Capelle aan den IJssel

Waarom Copla kiezen

 • Kortere opleidingen die leiden tot uitstekende resultaten
 • Praktische instelling van docenten door het uitvoeren van audits
 • Jarenlange opleidingservaring en kennis van huidige regelgeving
 • Opleidingslocaties in heel Nederland
 • In-company mogelijkheid op locatie klant
 • Concurrerende opleidingskosten
 • Interessante combinatiekortingen

Bekijk de cursusplanning of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

De  all-in cursusprijs bedraagt € 1.657,- exclusief btw. Het examen wordt aansluitend afgenomen op de 5e en 6e lesdag. Hierdoor heeft u geen extra werktijd en de reiskosten en reistijd worden ook beperkt.

Vraag de complete cursusinformatie Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties aan voor een overzicht van de inhoud, planning en totale opleidingskosten.

Voor wie

Als medewerker bij een (erkend)onderhoudsbedrijf en branddetectiebedrijf bent u verantwoordelijk voor het zelfstandig inspecteren, controleren en repareren van brandmeldinstallaties. Het vakbekwaam overeenkomstig de voorschriften inspecteren en onderhouden (of het laten uitvoeren van onderhoud) van brandmeldinstallaties is van het grootste belang!

De opleiding is de perfecte voorbereiding voor het verplichte examen Onderhoudsdeskundige BMI, vereist om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties te kunnen onderhouden.

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de Opleiding Onderhoudsdeskundige BMI. Bij  voorkeur beschikt u over een diploma MBO-Elektrotechniek.

Voor het volgen van deze opleiding is wel actuele kennis nodig op het niveau van de Installatiedeskundige BMI. Hiervoor kunt u de Opleiding, zelfstudie of een Opfriscursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallatie BMI volgen bij Copla. Vraag de complete cursusinformatie en cursusplanning aan of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (BMI) heeft u kennis van:

 • Grondbeginselen van brandveiligheid, techniek en installatie
 • Zelfstandig onderhoudsproblemen met betrekking tot onterechte meldingen oplossen
 • Normering op het gebied van periodieke inspectie en onderhoud van brandmeldinstallaties
 • Controleren en evalueren van de taken van de Beheerder BMI-OAI

Doorgroeimogelijkheden

Deze opleiding kan ook als vervolg op de Opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties gevolgd worden.

Na afronding van het diploma Onderhoudsdeskundige BMI kunt u als vervolgopleiding volgen:

Opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties

Indien u zich aanmeldt voor de opleiding ODB-BMI en tevens aanmeldt voor de Opleiding IDB-BMI of Opleiding PDB-BMI , ontvangt u een interessante combinatiekorting. Vraag naar de mogelijkheden en prijs.

Aanmelding en kosten

U kunt zich  hier  aanmelden de kosten hiervoor bedragen  € 1.657,- inclusief het examen.

Normen
Van belang is dat u tijdens de cursus beschikt over de laatste versie van de norm NEN 2535:2017 en de norm NEN 2654-1+C1: 2018. U neemt deze normen zelf mee naar de cursus!

Als u zich tevens direct aanmeldt voor de  Opleiding Installatiedeskundig BMI  en/of de Opleiding Projecteringsdeskundige BMI ontvangt u een interessante combinatiekorting.

Opfrisdag of zelfstudiepakket
We bieden een opfrisdag Installatiedeskundige BMI aan voor het opfrissen van uw actuele kennis op het niveau van Installatiedeskundige BMI. Deze opfrisdag bestaat uit het kort herhalen van de lesstof Installatiedeskundige BMI en het behandelen van vooraf in te sturen vragen.

Ook kunt u eventueel een zelfstudiepakket aanvragen, het pakket bestaat uit o.a. het maken van opdrachten, toetsen en het bestuderen van de lesmaterialen.

Voor meer informatie over de actuele kennis op het niveau Installatiedeskundige BMI , het Zelfstudiepakket en de Opfriscursus Installatiedeskundige BMI bel of mail ons.

Docenten

De lessen worden gegeven door eigen, ervaren en in de praktijk actieve docenten en gastdocenten. Onze docenten zijn vaak ook actief als consultant. De docent begeleidt u persoonlijk tijdens en na de opleiding.

Diego van LeeuwenDiego van Leeuwen

Brandbeveiliging | Interim Management | Beveiligingstechniek | Flame Prevent | Integraal coördinator| Docent Brandmeldinstallaties

Arno van KruijsbergenArno van Kruijsbergen

Inspecteur Brandmeldinstallaties en Ontruimingsalarminstallaties | Brandbeveiliging | Normcommissie NEN 2535 | Kruijgen B.V. | Brandveiligheid Inspecties | Docent Brandmeldinstallaties

Studieopzet en groepsgrootte

De praktische Opleiding Onderhoudsdeskundige BMI duurt 6 dagen  (totaal 36 contacturen). In de opleiding worden alle aspecten behandeld die u nodig heeft bij het correct onderhouden van brandmeldinstallaties. Ook maakt u kennis met het werk als onderhoudsdeskundige in theorie en praktijk. Uiteraard komen de relevante normen en voorschriften ook aan de orde.

Tot slot trainen we u uitgebreid voor deelname aan het examen Onderhoudsdeskundige BMI. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenbureau tijdens de opleiding op de locatie.

 

Afsluiting

Wij trainen u uitgebreid voor deelname aan het examen Onderhoudsdeskundige BMI. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen;  meerkeuzevragen, open vragen en een projectopdracht. Tijdens de 5e lesdag wordt er geoefend met proefexamens Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties waarna u afsluit met het examen. Lesdag 6 staat in het teken van de projectopdracht. Als u  ook daarvoor slaagt, ontvangt u het erkende diploma Onderhoudsdeskundige BMI.

INCOMPANY

Vanaf 6 deelnemers kunnen we de opleiding ook incompany bij u organiseren, dit kan desgewenst bij u op de locatie of in uw regio. We doen u daarvoor graag een aantrekkelijk voorstel op basis van uw specifieke wensen en doelstellingen.

Vraag de cursusplanning aan of bel 0341-430848 voor meer informatie en mogelijkheden.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?