Week van de Werkstress: werkplezier centraal

Deze week is het voor de vijfde keer landelijke Week van de Werkstress. Tussen 12 en 15 november 2018 organiseren bedrijven door het hele land activiteiten tegen werkstress en voor meer werkplezier.

Al weer voor de vijfde keer is het Week van de Werkstress. Van 12 t/m 15 november is er volop aandacht voor werkstress. Doel: zo veel mogelijk organisaties moeten preventie van werkstress op de agenda zetten. Hoe? Door plezier op de werkvloer centraal te stellen.

KIJK op Week van de Werkstress

Hoe staat het met uw werkdruk?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Gebrek aan steun van leidinggevenden speelt zeker een rol bij het ontstaan van werkstress. Maar ook de onderlinge steun van collega’s, de algehele werksfeer en (gebrek aan) ontwikkelmogelijkheden zijn factoren. Inmiddels ligt de werkdruk in bijna elke branche (te) hoog. Dus … hoe staat het met uw werkdruk? Doe de test!

Werkdruk te lijf met voldoende werkplezier

Volgens onderzoek van TNO kunnen organisaties voorkomen dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Heel simpel, door te zorgen voor voldoende werkplezier. Tijdens de Week van de Werkstress zetten daarom honderden bedrijven in heel Nederland werkplezier centraal.

In opdracht van de brancheorganisatie voor duurzame inzetbaarheid, OVAL, is een onderzoek uitgevoerd onder een representatieve groep werkgevers en werknemers. De vraag luidde: welke oplossingen zien zij als het meest succesvol om werkplezier te verhogen? Hieruit zijn de negen beste tips voortgekomen om werkplezier te vergroten en werkstress te voorkomen.

In onderstaande video vertelt Judith Noordzij, ambassadeur van de vijfde Week van de Werkstress, wat die werkpleziertips zijn. U vindt ze ook onder de video.

Dit is de werkplezier top 10

  1. Geef medewerkers vrijheid bij de aanpak van hun werk.
  2. Steun medewerkers door oprechte aandacht en betrokkenheid te tonen.
  3. Laat je waardering blijken voor het werk van je medewerkers.
  4. Bied flexibele werktijden aan als dit mogelijk is.
  5. Stem de hoeveelheid werk af op de capaciteit van de medewerkers.
  6. Geef collega’s complimenten!
  7. Zorg ervoor dat de juiste persoon de juiste klus uitvoert.
  8. Investeer in de sterke kanten van medewerkers.
  9. Vier successen; zorg dat resultaten en inzet niet ongezien blijven.
  10. Wat is uw tip? Mail naar info@werkpleziertop10.nl.

Bron: Arboonline.nl