Week van de RI&E 21-25 september 2020

Week van de RI&E 21-25 september 2020

Tijdens de Week van de RI&E is er extra aandacht voor het belang van inzicht in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een organisatie. Ondernemers worden bewust gemaakt van het belang van een RI&E. In heel het land worden acties georganiseerd door supporters van de Week van de RI&E. Zo worden ondernemers aangespoord om in deze week aan de slag te gaan met de RI&E of de bestaande RI&E weer eens op te pakken, met als doel om veilig en gezond werken te integreren in het bedrijfsproces.

Grote campagne RI&E door ministerie van SZW

Het Ministerie van SZW heeft de RI&E tot één van de speerpunten voor de komende jaren benoemd. In een kamerbrief beschreef de staatssecretaris van SZW het meerjarenplan. Onderdeel van dit plan is een campagne om de bekendheid met de RI&E-plicht te vergroten. Inmiddels is er meer bekend over deze campagne, die van start gaat in aanloop naar de Week van de RI&E en daarna nog zal doorlopen.

Radiocampagne RI&E rond Week van de RI&E

Het Ministerie van SZW heeft de RI&E tot één van de speerpunten voor de komende jaren benoemd. In een kamerbrief beschreef de staatssecretaris van SZW het meerjarenplan. Onderdeel van dit plan is een campagne om de bekendheid met de RI&E-plicht te vergroten. Inmiddels is er meer bekend over deze campagne, die van start gaat in aanloop naar de Week van de RI&E en daarna nog zal doorlopen. Naast online promoties, zullen er ook radiospotjes te horen zijn.

LIVE: kick-off en recap

Op maandag 21 september om 14:00 uur vindt de officiële kick-off plaats van de 6e Week van de RI&E. Dit keer is de kick-off een online talkshow ‘à la de Wereld Draait Door’ onder leiding van Aldith Hunkar.

Klik hier om de kick-off als afspraak in uw agenda te plaatsen.

Tijdens de ‘recap’ op vrijdag 25 september om 15.00 uur kijken we terug op de Week van de RI&E en de activiteiten die hebben plaatsgevonden.

Klik hier om de recap als afspraak in uw agenda te plaatsen.

Podcast: gezond en veilig werken met de RI&E

Voor u en ons een terugkerende vraag: hoe breng je de RI&E onder de aandacht bij wie we tot nu toe niet hebben bereikt? Met in het achterhoofd dat de RI&E best om wat uitleg vraagt en niet iedereen even veel tijd heeft om informatie te lezen, zijn we een podcast gestart. Handig voor onderweg, tijdens het sporten of zelfs tijdens het huishouden.

De komende maanden willen we verschillende afleveringen opnemen met daarin antwoorden op veel gestelde vragen over de RI&E. De eerste aflevering staat nu online!

Bron: Steunpunt RI&E