Veiligheidskunde in tijden van COVID-19

Young NVVK heeft op 4 juni 2020 voor een groep van 10 enthousiaste jonge veiligheidskundigen een digitaal rondetafelgesprek georganiseerd over ‘Veiligheidskunde in tijden van COVID-19’.

Tijdens het eerste deel van het gesprek werd gesproken over wat de coronacrisis doet met de beleving van veiligheid op de werkplek en hoe er bij de organisaties wordt geanticipeerd op de gevolgen van de coronacrisis.
Na een korte pauze gaat het gesprek verder over het ‘nieuwe normaal’. Welke veranderingen zijn ‘blijvertjes’ en wat betekent dit voor het vakgebied?

Lees ook de column in het VK-magazine van VeiligGeit: Het nieuwe normaal

Onder het motto ‘Never waste a perfect crisis’ is dit een goed moment voor bezinning. Gaan we op dezelfde manier verder of gebruiken we deze kans om in te zetten op duurzaamheid en verbetering van de wereld? Door de toename van thuiswerken en lokaal inkopen van producten is het aantal reisbewegingen afgenomen wat heeft geleidt tot een duidelijk meetbaar effect op het milieu en vermindering van CO2-uitstoot. De deelnemers verwachten een versnelde verduurzaming van brandstoffen. Daarnaast is er ook meer oog voor biologische agentia, wat weer kansen biedt om meer samen te werken met de arbeidshygiënisten.

Bron: DE Veiligheidskundige.nl /  Young NVVK