Veilig werken centraal op nieuwe website

De nieuwe website Debouwmaakthetveilig.nl is live gegaan. Koninklijke Bouwend Nederland biedt bouwprofessionals hiermee een centrale plek met praktische informatie over veilig werken, trainingen en campagnes.

Hard nodig, valt op te maken uit de woorden van beleidsadviseur veiligheid Clemens van den Enden op de site van Bouwend Nederland. “De bouwsector staat in de top drie van de meest onveilige sectoren van ons land. We accepteren geen dodelijke slachtoffers meer binnen de sector. Onze ambitie is dat iedereen veilig de bouwplaats verlaat. Elk ongeval is niet alleen persoonlijk een groot drama. Arbeidsongevallen kosten de sector namelijk tientallen miljoenen euro’s per jaar. Elke bouwplaats is een dynamische, steeds veranderende omgeving met grote, zware materialen en machines. Iedereen die op de bouwplaats (tijdelijk) rondloopt, moet altijd nóg scherper bewust zijn van de veiligheidsrisico’s. Beperkt risicobesef, in combinatie met onverwachte situaties, leidt vaak tot ongevallen.”

Website

De website Debouwmaakthetveilig.nl is met name gebouwd voor de kleinere bouwbedrijven die geen specialisten op het gebied van veiligheid in dienst hebben. Met daarop informatie op over veilig werken (arbo), veilig bouwen (constructie en omgeving), trainingen, workshops en speciale campagnes, zoals de Bewust Veilig-dag.

Bewust Veilig-dag 24 maart 2021

De Bewust Veilig-dag wordt georganiseerd voor de werkgevers en werknemers. In verband met corona zal de Bewust Veilig-dag van dit jaar in het teken staan van een online ‘escape room’ om extra aandacht te besteden aan bewust veilig werken. Geef u op voor deze dag en stimuleer uw werknemers deze dag stil te staan bij bewust veilig werken.

Meld u aan voor de online escape room en ontvang de eerste speltips.

Doe mee

Bron: Aannemervak.nl