Nieuwe animatie over arbeidsrisico’s tijdens kinderwens en zwangerschap

Wanneer een werknemer een kinderwens heeft, moet extra gelet worden op de gezondheidsrisico’s van bepaalde werksituaties. Dit geldt voor zowel mogelijk toekomstige vaders als moeders. Ook zijn er na de fase van de kinderwens gezondheidsrisico’s in het geval van zwangerschap en het geven van borstvoeding. De nieuwe animatie over kinderwens, zwanger, borstvoeding en werk geeft hier meer informatie over.

Er wordt er vaak niet bij stil gestaan dat een gezonde en eventueel aangepaste werksituatie voor zowel vrouwen als mannen belangrijk is wanneer zij een kinderwens hebben. Dit is zeker het geval als er blootstelling is aan straling en een stoffen die voor de voorplanting giftig zijn. Naast blootstelling aan straling en gevaarlijke stoffen moet ook naar andere risico’s gekeken worden, bijvoorbeeld tillen, stress of geluid. Voorlichting en goed overleg met werkgever en bedrijfsarts kunnen hierin helpen.

Het Arboportaal vertelt hierover in deze nieuwe animatie. De video kan worden gedownload voor eigen gebruik of gedeeld via bijvoorbeeld social media. Ga voor meer informatie naar Kinderwens, zwanger, borstvoeding en werk.