Defensie aansprakelijk voor gezondheidsklachten chroom VI

Het ministerie van Defensie is aansprakelijk voor de gezondheidsklachten die medewerkers van de vijf voormalige NAVO-depots in Vriezenveen, Ter Apel, Coevorden, Brunssum en Eygelshoven hebben opgelopen door te werken met de giftige stof chroom VI. Een woordvoerder van de commissie die het onderzoek begeleid heeft, bevestigt berichtgeving van de NOS.

Persbijeenkomst “Aanpak problematiek Chroom-6” van 4 juni jl.

Op maandag 4 juni 2018 hield de Paritaire Commissie ‘‘Aanpak problematiek Chroom-6’’ een persbijeenkomst over het afgeronde onderzoek van het RIVM naar de gevolgen van het werken met chroomhoudende verf door (oud-) medewerkers van Defensie. Het gaat om onderzoek op de vijf zogenaamde POMS-locaties (Prepositioned Organizational Materiel Storage) over de periode 1984 tot en met 2006.

Tijdens deze bijeenkomst is ingegaan op de onderzoeksresultaten van het RIVM, de aanbevelingen van de Paritaire Commissie en de reactie van Defensie.

Het onderzoeksrapport van het RIVM, het advies van de Paritaire Commissie, de reactie van Defensie en de regeling is te vinden via de pagina Onderzoek.

Defensie organiseert naar aanleiding van het onderzoek woensdag 6 (Roermond) en vrijdag 8 juni (Almelo) voorlichtingsbijeenkomsten voor (oud-)werknemers.

Bron: Sdu-HSE en Informatiepunt Chroom-6 & CARC