De realiteit achter de cijfers over arbeidsongevallen

Het aantal arbeidsongevallen gaat nog ieder jaar omhoog. En het aantal mensen dat jaarlijks overlijdt aan beroepsziekten loopt inmiddels in de duizenden. De Inspectie SZW roept werkgevers én werknemers op om arbeidsveiligheid bovenaan de agenda te zetten.

Anders voorziet de Inspectie dat  in 2025 het aantal beroepsziekten maar liefst 15 procent hoger ligt dan nu. “Op naar een goede bedrijfscultuur waarin gezond en veilig werken volstrekt normaal is.”

Oorzaken en gevolgen van stijging aantal arbeidsongevallen

Inspecteur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mr. Mark Kuipers sprak recentelijk over de oorzaken en gevolgen van de stijging van het aantal arbeidsongevallen. Dat deed hij als keynote speaker op 11 april 2018 tijdens het congres Veilig Werken in Ahoy Rotterdam. Jacqueline Joosten, hoofdredacteur van Vakblad Arbo, maakte van de gelegenheid gebruik om Kuipers enkele vragen te stellen. Bekijk het interview op arbo-online.nl !

Staat van arbeidsveiligheid 2018: realiteit achter de cijfers

Op dinsdag 17 april 2018 publiceerde de Inspectie SZW het rapport de Staat van arbeidsveiligheid, de realiteit achter de cijfers over arbeidsongevallen en beroepsziekten:

Het rapport Staat van arbeidsveiligheid / Inspectie SZW
De infographic Staat van arbeidsveiligheid / Inspectie SZW

Bron: Arboonline.nl