Bouwvakker overleden na ongeluk Eindhoven: ‘Er werd geschreeuwd: er ligt iemand onder’

Een 36-jarige bouwvakker uit Oekraïne is maandagmorgen om het leven gekomen na een ongeluk op de bouwplaats van het nieuwbouwwijkje Vredeoord in Eindhoven. De man was op de grond aan het werk toen een gevelplaat en steiger op hem vielen.

De bouwvakker, in dienst van een isolatiebedrijf, was aan het werk aan nieuwbouwwoningen in het wijkje bij de Pieter Zeemanstraat/Vredeoord. De nieuwe straat waar hij werkte heet de Grenenhout.

Volgens getuigen viel de betonnen plaat van een meter of zes naar beneden. Twee andere bouwvakkers konden op tijd wegspringen, maar één man redde dat niet. Zijn collega’s hebben de betonnen plaat met een heftruck opgetild, waarna de hulpdiensten het slachtoffer konden reanimeren.

Er landde een traumahelikopter in de buurt. Hulpdiensten hebben hun best gedaan, maar het mocht niet baten. Het werk is stilgelegd, het bouwterrein is afgezet en de Inspectie SZW heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. Ook aannemer Hazenberg Bouw zelf doet onderzoek. Directie-voorzitter Boudewijn de Bont van aannemer Hazenberg Bouw kan verder dan ook nog niets zeggen over de oorzaak van het ongeluk. Wel is duidelijk dat het loslaten van de betonnen plaat niet zomaar kan gebeuren.

De Bont spreekt van een ‘enorm triest’ bericht. ,,Ons medeleven, van de bouwploeg en van ons bedrijf, gaat uit naar de nabestaanden.” Die zijn net op de hoogte gebracht. Ook de collega’s van de man waren volgens de directeur ‘enorm aangedaan’. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. ,,En zij worden bijgestaan door onze eigen mensen. Veel kun je niet doen, maar ze zijn er, om het verhaal aan te horen”, aldus de directeur.

Er werd geschreeuwd

Het werk op bouwplaats Vredeoord – waar aannemer Hazenberg uit Vught sociale huurwoningen, koopwoningen en appartementen bouwt – is stilgelegd. ,,Uit respect”, zegt een dakdekker. Hij stond op het dak waar het ongeluk gebeurde. ,,Er ging net iemand koffie halen. Die jongen, afkomstig uit Oekraïne, kon niet meer wegkomen. Er werd geschreeuwd: er ligt iemand onder. Daarna hebben we het beton opgetild. Het was verschrikkelijk om te zien”, aldus de bouwvakker.

Bron: @ANP – ED.nl