Beroepsziekten te lijf met de RI&E

Het thema van de Week van de RI&E is “Beroepsziekten te lijf met de RI&E”. Met de juiste maatregelen ga je beroepsziekten te lijf. De verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt met een gestructureerde aanpak. Leer er meer over tijdens de vijfde Week van de RI&E.

Er is momenteel veel aandacht voor het voorkomen van beroepsziekten. En terecht, als je bedenkt dat jaarlijks ruim 4000 mensen overlijden aan de gevolgen van beroepsziekten en nog eens tienduizenden mensen (deels) arbeidsongeschikt thuis zitten. Het gaat niet alleen om longkanker door asbest, maar ook om astma, een versleten rug en burn-outs. Maar hoe voorkom je beroepsziekten? Start de week op 17 juni met de bijeenkomst “Beroepsziekten te lijf met RI&E” (meld je hier aan) of maak gebruik van adviesgesprekken, workshops op locatie en kortingen op opleidingen. Bekijk het activiteitenoverzicht op www.weekvanderie.nl voor mogelijkheden bij u in de buurt en profiteer van de acties.

De RI&E is een praktisch hulpmiddel om op een gestructureerde manier mogelijke risico’s te inventariseren op het gebied van veiligheid en gezondheid. Veel ondernemers hebben al ondervonden dat dit niet alleen nuttig is om een gezonde en veilig werkomgeving te kunnen garanderen en aan de wetgeving te voldoen. Een gezonde organisatie is ook succesvoller en duurzamer.

Uit onderzoek blijkt dat elke euro die u investeert in veiligheid op termijn het dubbele oplevert. In dit filmpje vindt u voordelen van het uitvoeren van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE&).

Bekijk ook het overzicht met de Kosten-  en baten van de RI&E.

RIE kosten en baten

Lees meer over de RI&E op www.rie.nl.

Week van de RI&E
17 – 21 juni 2019

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). Lees ook ons eerdere nieuwsbericht Week van de RI&E: Neem je RI&E mee naar Copla