Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Wettelijk kader veiligheid en gezondheid op het werk

De veiligheidskundige en arbeidshygiënist is goed thuis in alle (wettelijke) regeling over arbeidsomstandigheden, zoals: het Arbobesluit, werkplekken, gevaarlijke stoffen, machines, arbeidsmiddelen, fysieke belasting, biologische agentia en wat al niet meer aan de orde is om veilig en gezond te werken. Soms is extra wetskennis nodig, bovendien moet deze kennis ook actueel worden gehouden.

Soms is extra wetskennis nodig

Soms is het niet genoeg om alleen de direct relevante regelgeving te kennen om tot een oplossing te komen. Het is dan nodigaanverwante wetgeving te (kunnen) raadplegen. Dit soort wetgeving en het gebruik ervan vergt specifieke kennis en begrip. Zelfs in deze digitale tijden is niet alles gemakkelijk te vinden en is inzicht in de structuur van de regelgeving nodig om te kunnen zoeken én vinden.

144[1]
Hoewel onze wetboeken over het algemeen goed gestructureerd zijn, zitten er duidelijke verschillen in de vorm van de wetgeving van bijvoorbeeld sociale zekerheid, bouwregelgeving, het bestuursrecht en arbeidstijden. Door deze aanpalende wetgeving door te nemen en uit te diepen, bijvoorbeeld op een onderwerp als toezicht en sanctionering, bent u beter in staat uw weg te vinden, vragen te beantwoorden en rond problemen een juridisch gefundeerd advies geven.

Kennis actueel houden

Is het al wat langer geleden dat u de HVK heeft gevolgd dan zal veel wet- en regelgeving inmiddels zijn aangepast. Om volledig beslagen ten eis te komen, is het actueel houden van wetskennis belangrijk.

Kennis en inzicht verwerven met HVK-module Wettelijk kader

Met de bagage die u als veiligheidskundige of arbeidshygiënist hebt, kunt u makkelijk aanhaken bij de HVK-module Wettelijk kader . Hebt u bij Copla de MVK of HVK gevolgd, dan is de werkmethode bekend: een heldere uitleg met voorbeelden, de verwerking met praktische opdrachten, individueel of per groep. U ontvangt als oud-cursist € 100 korting.

De 3-daagse HVK-modulair wordt afgesloten met een toets in de vorm van een praktische opdracht. U kunt hiermee zelf vaststellen of u de leerdoelen heeft bereikt. U kunt uw toets ook laten beoordelen. In beide gevallen krijgt u een bewijs van deelname. De deelname wordt gehonoreerd met 3 studiepunten in het onderhoudssysteem van Hobéon SKO voor arbeidshygiënisten en veiligheidskundigen.

Verder met wet- en regelgeving? Neem voor advies contact op met één van onze Copla consultants, tel. 0341-430848, info@copla.nl

Wilt u zelf aan de slag met wet- en regelgeving? Volg dan onze HVK-module Wettelijk kader

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?