Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Voorbeeldproject PBM-beleid

Beter PBM-beleid maakt het werk veiliger

Bij een middelgroot productiebedrijf is de expertise van Copla ingeroepen voor het oplossen van problemen bij het kiezen, onderhouden, beheren en uitreiken van PBM (PBM-beleid).

Bij een middelgroot productiebedrijf is de expertise van Copla ingeroepen voor het oplossen van problemen bij het kiezen, onderhouden, beheren en uitreiken van PBM’s (PBM-beleid). Binnen de organisatie was onvoldoende beheerst dat medewerkers voldoende waren beschermt tegen de risico’s, aangaande veiligheid en gezondheid op hun werkplek.

Goed kiezen van PBM

De medewerkers gebruikten PBM’s maar de keuze van de PBM was niet altijd gebaseerd op een goede analyse. Daarnaast bleken veel medewerkers niet geïnstrueerd te zijn over het gebruik, onderhoud en vervanging van hun PBM. De inkoopafdeling had onvoldoende informatie om de juiste PBM’s te kopen voor de diverse afdelingen.

Copla nam het gehele PBM-beleid onder de loop

STAP 1: Uitvoeren GAP-analyse
Uitwerken welke GAP er zit tussen de huidige belastende factoren voor de medewerkers en de gebruikte PBM’s. En ook beoordeeld is of bronaanpak mogelijk is (hogere trede in de arbeidshygiënische strategie)

STAP 2: Huidig PBM-beleid doorlichten
Doorlichten van het proces van inkoop, uitgifte, voorlichting en onderricht tot en met gebruik en toezicht

STAP 3: Opstellen plan van aanpak
Om tot een structureel PBM-beleid te komen is n.a.v. van de vorige punten een plan van aanpak geschreven.

STAP 4: Opstellen PBM-handboek 
Het gehele onderzoek is erop gericht om een PBM-handboek voor de klant te ontwikkelen.

Documentatie PBM-handboek

Naar aanleiding van het onderzoek is een PBM-handboek opgesteld waardoor inkoop, magazijn en de gebruikers van PBM nu voldoende informatie tot hun beschikking hebben en de geconstateerde knelpunten zijn opgeheven. Bovendien hebben de medewerkers nu de juiste informatie voor het juiste gebruik en onderhoud van de diverse PBM’s. Daarnaast zijn ook aanbevelingen gedaan om bronaanpak na te streven, zoals de wetgever verwacht van een werkgever.

Laat ook uw PBM-beleid doorlichten

Ook uw PBM-beleid eens goed laten doorlichten? Ga voor meer informatie naar onze consultants. Neem vrijblijvend contact met ons op: 0341 340848 of info@copla.nl

354[1]
0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Wij zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
Email
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Hulp nodig? Vraag het ons!

Uw naam
Email
* Beschrijf uw vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om uw beter te helpen! U kunt feedback achterlaten.

Hoe beoordeelt u onze ondersteuning?